Vår familie består for tiden av våre døtre Josefine og Karoline, Wachtelhunden Swima, min kjære mann Hans-Gunnar og meg selv, Siv. Vi bor på Sveindal i Audnedal kommune i Vest-Agder. Her bor vi landlig til med eget jakt-terreng rett utenfor døra.

Jeg fikk min første hund av min far når jeg var 7 år gammel. Dette var en sort og hvit pointer som ble brukt på rypejakt og som trekkhund. Denne hunden lært meg mye, og vi fikk 14 fine år sammen. 

Vår interesse for jakt har ført oss til rasen Wachtelhund. Dette er en rase som passer oss midt i blinken, og noen annen jakthundrase blir det nok ikke her på en stund.

Grunnen til at jeg i sin tid valgte denne rasen var at jeg ville ha en jakthund som var allsidig i bruk. Jeg ville ha en hund som også kunne brukes på en positiv måte også utenom den ordinære jaktsessongen. I tillegg ville jeg gjerne vite at jeg hadde med meg hunden også hjem fra jakten. Alt dette fikk jeg i Wachtelhunden, og da var ikke valget så vanskelig.

Jeg, Siv, fungerte som lydighetsinstruktør i mange år. Har tatt mange kurs og utdannelser i forhold til hund, og har hatt god nytte av dette opp gjennom årene.

Vi bruker i hovedsak hundene til klovviltjakt og ettersøk, samt at vi trener noe lydighet, apportering og spor av forskjellige slag. Utennom jaktsesongen blir hundene brukt til turer av forskjellige slag, deriblant skiturer, fjellturer, sykkelturer og kløvturer. Dessuten er det ypperlig å trene apportering både på land og i vann, samt blodspor når det allikevel ikke kan drives jakt. Vi prøver også å få til noen utstillinger i løpet av året, selv om dette blir mer og mer sjeldent.
 

Josefine og Swima