Reg.nr: 22024/2006

Swima er nå vår eldste hund. Hun har allerede rukket å bli nesten 10 år! Hun er en prima hund som fungerer kanonbra både på jakt og sammen med oss i familien. Ei herlig jente!

Mor er Carl-Hermans Juni og far er Hatz Watz Ussa`s Octopus (Boss).

Swima er fra et kull på 5 valper, hvor alle har godkjent unghundprøve i Sverige. Samtlige valper er HD- og AA-røntget med kjent status. Swima er kjøpt i Drammen, av Skogtussas Kennel ved Elisabeth Sareisian og Kjell Hovde. Tusen takk til dere for denne enegiske og arbeidsvillige hunden!

Hun driver dyret i god los, og har god kontakt med fører. Hun søker fint ut i terrenget og viser god vilje til å finne vilt. Hun har jaget både rådyr, rev, elg, hjort, hare og grevling. Swima lot seg heller ikke skremme av ei gaupe vi møtte i skogen. Hun jobbet iherdig med stor iver, samtidig som hun viste fornuft i sitt arbeid. Hun har også blitt testet på villsvinbane og hadde fine reaksjoner og god los på den. Avliver skadde rådyr og hjort selv. Stiller ofte skadd elg. 

Swima har også Cert på utstilling, og er stilt på unghundprøve i Sverige med godkjent som resultat.

Swima er en utrolig lærevillig og smidig hund. Hun er veldig tilpasningsdyktig og trives i alles selskap. Veldig glad jente, som til tider kan klatre ned mennesker. Lett å gire opp, men roer seg fort ned igjen. Ei morsom dame å jobbe med!😀
 

Swima apporterer måke.

Helse/jaktprøveresultater

HD: A
AA: A
Øyelyst: -
Patella: ua

Unghundklasseprøve i Kinnekulle, Sverige:
* 42 poeng, Godkjent

Swima